Een liedje en 15 miljoen hypocrieten.

Weet u waar ik nu echt misselijk van kan worden? Dat in Nederland een mensenleven niet meer schijnt te tellen. De waarde is in jaren zo erg gedevalueerd, dat het er niet meer toe doet dat bepaalde medicijnen en voorzieningen niet meer leverbaar zijn. Neem het onverkrijgbare medicijn kinidine, tegen hartritmestoornissen. Als ik cardioloog Arthur Wilde hoor zeggen dat een deel van de patiënten die dit middel niet krijgen doodgaat, ga ik over mijn nek. Maar ook bijvoorbeeld antibiotica, oordruppels en kankermedicijnen. Die zijn wekelijks bijna 200.000 keer niet leverbaar.

En ik heb het nu niet over een derde wereldland, maar dat landje waarvan je de bewoners niet de wetten voorschrijft en in hun waarde laat. Nederland dus. En om ever verder met het meest hypocriet lied dat ooit geschreven is, verder te gaan: “15 Miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde, die moeten niet ‘t keurslijf in, die laat je in hun waarde .” Dan is de waarde van de Nederland wel met een rotgang verminderd zeg! Zorgverzekeraars die hun gang maar kunnen gaan, een minister die niet begrijpt dat een zorgverzekering langzamerhand onbetaalbaar is en een politiek die enkel gericht is op het geldgeile Brussel. De Nederlander haalt gelaten zijn schouders op, zucht diep en prevelt iets van dat het niets uitmaakt als je nu door de hond of de kat gebeten wordt.

Behalve als er een waardeloos nummer voorbijkomt dat quasi als volksgeschenk moet gaan dienen voor de nieuwe koning. Dan is het kikkerlandje te klein. Niet dat men zich er druk over gaat maken dat er mensen sterven omdat de nodige medicijnen er niet zijn, nee, men voelt zich in zijn eer aangetast omdat er een wanproduct namens hen aan de nieuwe koning geschonken wordt. Niet dat men op de barricades gaat klimmen om de bezuinigingsmaatregelen te bestrijden die op allerlei manieren doorgevoerd dienen te worden in bijvoorbeeld de zorg, het is een liedje met een gejatte melodie die de samenleving in vuur en vlam zet.

©Molekûl

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s