Wie zijn jullie toch om daaraan te gaan twijfelen?

In de tijd dat men binnen de politiek de ene na de andere bezuinigingsmaatregel erdoor heen jast, verloedert het land in een hoog tempo. Slechts weinige politici zien dit en trekken vergeefs aan de bel. De 3% is inmiddels heilig verklaart en met de troonswisseling in zicht lijkt het erop dat de rest van de problemen er even niet toe doen. Maar dat de politiek de verloedering niet wil zien, zegt nog niet dat deze al in alle hevigheid aan het toe slaan is. Dat er vanuit de samenleving een reactie op gaat komen is enkel nog een kwestie van tijd.

Minder blauw op straat, minder gevangenissen en tbs-klinieken maar wel meer criminelen met enkelbandjes daarvoor in de plaats. Van de ene kant probeert men de ouderen zolang mogelijk uit het verzorgingstehuis te houden, van de andere kant hebben deze zelfde ouderen geen recht meer op thuiszorg. We moeten ineens 2 jaar langer doorwerken omdat er straks niet meer voldoende personeel is om de leegstaande vacatures te gaan vervullen, maar naast dat de pensioenen al aardig naar beneden is gegaan, zitten we bijna met een miljoen werkelozen. Ook een belangrijk gedeelte van de zorg bij de gehandicapten die nog redelijk zelfstandig kunnen wonen, gaat verdwijnen.

Ondertussen roept een minister-president die, ‘de touch’ met de samenleving allang verloren is, de meest onzinnige dingen. De man luistert enkel nog naar zijn topambtenaren die op hun beurt voor hun eigen hachje zorgen en totaal geen benul hebben van wat er ‘buiten’ gebeurt. Je kan wel gaan roepen dat we met z’n allen een nieuw huis, een nieuwe auto of gebruiksartikelen moeten gaan kopen om de economie weer uit het slob te gaan trekken, maar hoe moet je dat gaan doen als je het geld er niet voor hebt?

Maar niet alleen aan de hier bovengenoemde zaken kan je zien hoe erg het in dit land aan het verloederen is. Keer op keer lees je berichten over ‘incidenten’ waarbij extreem geweld gebruikt wordt. Ook bij sport evenementen is extreem geweld eerder de regel dan een uitzondering. Een op papier streng beleid dat in de praktijk door slapjanussen wordt uitgevoerd, heeft bij voorbaat al geen kans om te slagen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er via de social media oproepen gedaan worden om het heft zelf maar in de hand te gaan nemen.

Maar waarom kan dit toch gebeuren? Hoe is het toch mogelijk dat het eens zo voortvarend Nederland zo snel afstort naar een soort derde wereldland in noord-Europa? Het antwoord is naar mijn mening heel simpel; laffe politici die geen weerstand durven bieden aan Europa en de topambtenaren. Voeg daar een beeld bij van dat eigen belangen belangrijker zijn dan die van het land, gooi een stuk verwijdering van de huidige maatschappij erbij en je komt aardig in de buurt. Of zoals een arrogante PvdA-bestuurslid uit Amsterdam het heel duidelijk op Twitter wist te zeggen; “wij volgen onze principes, wie zijn jullie toch om daaraan te gaan twijfelen?” Een vreemde gedachtekronkel van iemand die moet gaan googlen om te weten wat zwaar lichamelijk werk nu eigenlijk inhoudt.

©Molekûl

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s