Droge witte wijn en chips.

Schertsend zeg ik wel eens dat het maar goed is dat het volume van het internet onbeperkt groot is. Voor mensen met een groot ego is dit een uitkomst. Maar soms is de onbeperkte ruimte schijnbaar nog niet groot genoeg en dan krijg je een situatie waarin een paar van dit soort grote ego’s botsen. En ik kan u verzekeren dat wanneer twee ego’s ter grootte van een flatgebouw tegen elkaar aan komen, dat het gaat knallen. En dan heb ik het over ego’s van het kaliber waar Mart Smeets nog van zal gaan blozen.

Het ene ego van formaat is een bloggende journalist met een stuk verbeelding in zijn reet van hier tot gunder, de ander is een rokkenjagende speurneus met connecties tot in Paleis Huis ten Bosch. Ergens twee verschillende persoonlijkheden en toch hebben ze veel gemeen, naast die verdomd grote ego’s dan. Een hoog entertainmentwaarde kan de beide heren niet ontzegt worden. Ja, zoals bij Bassie en Adriaan, maar dan voor volwassenen. De een zit vol kattenkwaad en de ander is acrobaat. En beide entertainers zijn overtuigt van hun eigen gelijk, dat geeft de collisie een extra dimensie.

Sterker nog, een trouwe kijker van ‘Goede tijden, slechte tijden’ zal graag aan gaan schuiven met een glaasje droge witte wijn en een bakje chips en de soap op internet van achter de pc of mobiel willen blijven volgen. Het geeft wel aan hoe hoogstaand hoe de clash tussen de twee ego’s vorm heeft gekregen. De één knalt een ongezouten oneliner het internet op, wetende dat Adriaantje er op zit te wachten om Bassie weer een flink aan zijn oor te kunnen trekken, waarop de ander dit weer op het internet smijt. En natuurlijk blijft men op elkaar reageren als een bouwvakker op een dame in een minirok die zich voor zijn neus vooroverbuigt.

Op zich is het natuurlijk een wonder op zich dat twee van dit soort gigantische ego’s elkaar raken op de onbeperkt grote oceaan die het internet heet. En dat het regelmatig een hoge vorm van hilariteit oplevert moge duidelijk zijn, maar het is inmiddels wel een voorspelbare soap geworden. Persoonlijk zou ik tegen beide kapiteins willen zeggen dat ze hun oceanliners gewoon om moeten draaien en weer hun eigen koers kunnen gaan varen, maar iets zegt mij dat er geen digitale oceaan zo groot is om beide schepen te kunnen herbergen. Nou ja, dan nog maar een droog wit wijntje pakken en de chips bij gaan vullen.

©Molekûl

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s